MENU

Agnieszka Krukówna: filmography

film / tv

2014
LETNIE PRZESILENIE
dir. M. Rogalski
Matka Romka
2014
NA DOBRE I NA ZŁE
dir. wielu
Matka Jaśka
2012
PSUBRAT
dir. Maria Zbąska
Matka
2011
REZYDENCJA
dir. wielu
Gracja
2006
NIANIA (45)
dir. Magda Batorska
Aśka Nowaczyńska
2005
ROZDROŻE CAFE
dir. Leszek Wosiewicz
Katarzyna Marcuhowa
2005
KLINIKA SAMOTNYCH SERC (1, 2, 9)
dir. Leszek Wosiewicz, Maciej Dejczer
Joanna Kawecka
2004
KOSMICI
dir. Olaf Lubaszenko
Lucy Majewska
2003
NA WSPÓLNEJ
dir. zbiorowy
Iwona Gładczyńska
2003
NA DOBRE I NA ZŁE (132, 133, 134)
dir. Maciej Dejczer, Teresa Kotlarczyk
Grażyna Małecka
2003
MĘSKIE – ŻEŃSKIE (2)
dir. Krystyna Janda
Hania
2003
DEFEKT
dir. Maciej Dutkiewicz
Ewa Bauman
2000
OGNIEM I MIECZEM
dir. Jerzy Hoffman
Młoda Ukrainka
1999
FUKS
dir. Maciej Dutkiewicz
Sonia
1997
ŁÓŻKO WIERSZYNINA
dir. Andrzej Domalik
Małgosia ‘Irina’
1997
FARBA
dir. Michał Rosa
Marta ‘Farba’
1997
BOŻA PODSZEWKA
dir. Izabella Cywińska
Maryśka Jurewicz
1997
CZAS ZDRADY
dir. Wojciech Marczewski
Rosana
1995
PESTKA
dir. Krystyna Janda
Sabina
1994
DAMA KAMELIOWA
dir. Jerzy Antczak
Nanine – służąca Małgorzaty
1993
SCHINDLER’S LIST
dir. Steven Spielberg
Dziewczyna Czurdy
1993
KOLEJNOŚĆ UCZUĆ
dir. Radosław Piwowarski
Żona reżysera
1992
SZWADRON
dir. Juliusz Machulski
Weronika – dziewczyna w karczmie
1990
ŻYCIE ZA ŻYCIE. MAKSYMILIAN KOLBE
dir. Krzysztof Zanussi
Córka Koniora
1990
W PIĄTĄ STRONĘ ŚWIATA
dir. Julian Dziedzina
Dorota
1990
KRAMARZ
dir. Andrzej Barański
Dziewczynka
1990
KORCZAK
dir. Andrzej Wajda
Ewa
1990
JANKA
dir. Janusz Łęcki
Janka Nowak
1987
UCIECZKA Z MIEJSC UKOCHANYCH (2, 3)
dir. Julian Dziedzina
Hela
1986
KLEMENTYNKA I KLEMENS – GĘSI Z DOLINY MŁYNÓW
dir. Janusz Łęski
Asia
1985
URWISY Z DOLINY MŁYNÓW
dir. Janusz Łęski
Asia
1984
PANNY
dir. Wojciech Sawa
Iwonka

awards

2000
Orzeł – Polska Nagroda Filmowa
w kategorii – najlepsza rola kobieca za rok 1999 za film ‘Fuks’.
2000
Nagroda dla najlepszej aktorki komediowej
na I Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku.
1999
Złota Kaczka
nagroda dla najlepszej polskiej aktorki za 1998 rok .
1999
Orzeł – Polska Nagroda Filmowa
w kategorii – najlepsza rola kobieca za rok 1998 za film ‘Farba’.
1995
Nagroda za rolę w spektaklu "Miłość i gniew"
na XIII Przeglądzie Spektakli Dyplomowych Szkół Teatralnych w Łodzi.

education

1995
Rok ukończenia studiów (PWST w Warszawie)