MENU

Agnieszka Krukówna: filmografia

film / tv

2014
LETNIE PRZESILENIE
reż. M. Rogalski
Matka Romka
2014
NA DOBRE I NA ZŁE
reż. wielu
Matka Jaśka
2012
PSUBRAT
reż. Maria Zbąska
Matka
2011
REZYDENCJA
reż. wielu
Gracja
2006
NIANIA (45)
reż. Magda Batorska
Aśka Nowaczyńska
2005
ROZDROŻE CAFE
reż. Leszek Wosiewicz
Katarzyna Marcuhowa
2005
KLINIKA SAMOTNYCH SERC (1, 2, 9)
reż. Leszek Wosiewicz, Maciej Dejczer
Joanna Kawecka
2004
KOSMICI
reż. Olaf Lubaszenko
Lucy Majewska
2003
NA WSPÓLNEJ
reż. zbiorowy
Iwona Gładczyńska
2003
NA DOBRE I NA ZŁE (132, 133, 134)
reż. Maciej Dejczer, Teresa Kotlarczyk
Grażyna Małecka
2003
MĘSKIE – ŻEŃSKIE (2)
reż. Krystyna Janda
Hania
2003
DEFEKT
reż. Maciej Dutkiewicz
Ewa Bauman
2000
OGNIEM I MIECZEM
reż. Jerzy Hoffman
Młoda Ukrainka
1999
FUKS
reż. Maciej Dutkiewicz
Sonia
1997
ŁÓŻKO WIERSZYNINA
reż. Andrzej Domalik
Małgosia ‘Irina’
1997
FARBA
reż. Michał Rosa
Marta ‘Farba’
1997
BOŻA PODSZEWKA
reż. Izabella Cywińska
Maryśka Jurewicz
1997
CZAS ZDRADY
reż. Wojciech Marczewski
Rosana
1995
PESTKA
reż. Krystyna Janda
Sabina
1994
DAMA KAMELIOWA
reż. Jerzy Antczak
Nanine – służąca Małgorzaty
1993
SCHINDLER’S LIST
reż. Steven Spielberg
Dziewczyna Czurdy
1993
KOLEJNOŚĆ UCZUĆ
reż. Radosław Piwowarski
Żona reżysera
1992
SZWADRON
reż. Juliusz Machulski
Weronika – dziewczyna w karczmie
1990
ŻYCIE ZA ŻYCIE. MAKSYMILIAN KOLBE
reż. Krzysztof Zanussi
Córka Koniora
1990
W PIĄTĄ STRONĘ ŚWIATA
reż. Julian Dziedzina
Dorota
1990
KRAMARZ
reż. Andrzej Barański
Dziewczynka
1990
KORCZAK
reż. Andrzej Wajda
Ewa
1990
JANKA
reż. Janusz Łęcki
Janka Nowak
1987
UCIECZKA Z MIEJSC UKOCHANYCH (2, 3)
reż. Julian Dziedzina
Hela
1986
KLEMENTYNKA I KLEMENS – GĘSI Z DOLINY MŁYNÓW
reż. Janusz Łęski
Asia
1985
URWISY Z DOLINY MŁYNÓW
reż. Janusz Łęski
Asia
1984
PANNY
reż. Wojciech Sawa
Iwonka

nagrody

2000
Orzeł – Polska Nagroda Filmowa
w kategorii – najlepsza rola kobieca za rok 1999 za film ‘Fuks’.
2000
Nagroda dla najlepszej aktorki komediowej
na I Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku.
1999
Złota Kaczka
nagroda dla najlepszej polskiej aktorki za 1998 rok .
1999
Orzeł – Polska Nagroda Filmowa
w kategorii – najlepsza rola kobieca za rok 1998 za film ‘Farba’.
1995
Nagroda za rolę w spektaklu "Miłość i gniew"
na XIII Przeglądzie Spektakli Dyplomowych Szkół Teatralnych w Łodzi.

wykształcenie

1995
Rok ukończenia studiów (PWST w Warszawie)