DOROTA SEGDA: FILMOGRAFIA

*;Wybrana filmografia:;;;
2012;BARWY SZCZĘŚCIA;Danuta Śliwińska;reż. wielu
2011;USTA USTA;Ewa Kalwos;reż. wielu
2010-2011;LUDZIE CHUDEGO;“Lola”;reż. W. Adamczyk, M. Wojtyszko
2010;MAŁA MATURA 1947;profesorka Szumska;reż. J. Majewski
2009;NAZNACZONY;Ewa Kuklińska;reż. wielu
2007;FUTRO;Grażyna Szymoniuk;reż. T Drozdowicz
2006;WSTYD;żona Tomasza;reż. P. Matwiejczyk
2005;KLINIKA SAMOTNYCH SERC;Barbara Rowicka;reż. L. Wosiewicz, M. Dejczer
2005;ZAKOCHANY ANIOŁ;Karioka;reż. A. Więcek
2002;WSZYSCY ŚWIĘCI;Anka;reż. A. Barański
1999-2005;NA DOBRE I NA ZŁE;Agata Kwiecińska;reż. wielu
1995;TATO;Ewa Sulecka;reż. M. Ślesicki
1994;FAUSTYNA;Faustyna;reż. J. Łukaszewicz
1993;TYLKO STRACH;Bożena;reż. B. Sass
1991;PANNY I WDOWY; Mania;reż. J. Zaorski
1989;OSTATNI PROM;Kasia;reż. W. Krzystek
*;Teatr / teatr telewizji:;;;
2011;PO DRODZE DO MADISON;Francesca;reż. G. Warchoł
2010;CHOPIN KONTRA SZOPEN;George Sand;reż. M. Grabowski
2010;HAMLET;Gertruda;reż.M. Sobociński
2008;KRÓL UMIERA CZYLI CEREMONIE;Julia;reż. P. Cieplak
2007;GÓRA GÓRY;Kalina Mokosa;reż. P. Woldan
2005;MATKA I DZIECKO;Matka;reż. S. Różewicz
2006;PRZEDTEM/POTEM;Zuzanna;reż. P. Miśkiewicz
2004;WYZWOLENIE;Hestia;reż. M. Grabowski
2003;POLAROIDY;Helen;reż. M. Kotański
2001;ZAZDROŚĆ;Kama Stern;reż. K. Janda
2000;NIE-BOSKA KOMEDIA;Panna Młoda-Żona;reż. K. Nazar
2000;TRYPTYK WYSPIAŃSKI;Adela;reż. M. Fiedor
1999;UKRYTY ŚMIECH;Noami;reż. W. Adamek
1998;TAK ZWANA LUDZKOŚĆ W OBŁĘDZIE;Księżna;reż. J. Grzegorzewski
1997;FAUST;Małgorzata;reż. J. Jarocki
1996;KSIĘŻNICZKA TURANDOT;Turandot;reż. R. Zioło
1992;HAMLET;Ofelia;reż. A. Wajda
*;Wykształcenie:;;;
1988;PWST w Krakowie;

Young Actors Project